Ana içeriğe atla

Binanın yapım tarihi ile kesin bir bilgi yoktur. Maliye Yüksek Okulu, Maliye Yüksek Eğitim Merkezi gibi fonksiyonlarla Maliye Bakanlığı tarafından uzun yıllar kullanıldıktan sonra Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesine devredilmiştir. Bununla birlikte bina incelendiğinde kat yükseklikleri, yapım tekniği, strüktürel organizasyon ve malzeme yönünden incelendiğinde binanın iki farklı dönemde yapıldığı görülmektedir. Yapı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesine geçtikten sonra 2017’ de restorasyonu tamamlanmıştır. Şuanda Yabancı Dil Yüksek Okulu tarafından kullanılmaktadır.

Şekil 1 Restorasyon Öncesi Fotoğrafı

Şekil 2 Restorasyon Sonrası Fotoğrafı